Netra Basti

Wat is het weer genieten van het prachtige voorjaar, de mooie bomen en kleurrijke bloemen die onze zintuigen prikkelen.           

Het nieuwe leven komt weer tot leven…

Ook verliezen de bomen en bloemen hun bijproducten zoals de pollen en het stuifmeel, dit kan ervoor zorgen dat we last krijgen van Hooikoorts een soort van allergische reactie of al bestaande oog klachten of ooginfecties, verhoogde oogdruk- Glaucoom oog kunnen hierdoor extra worden getriggerd.

Je kunt vanuit de Ayurveda levenswijze proberen de klachten op een natuurlijke manier onder controle te krijgen.

Ayurveda is een meer dan 5000 jaar oude geneeskunst uit India, Ayur betekent leven en Veda betekent kennis. 

Ayurveda is dus de kennis van het leven, en geeft regels voor het dagelijkse leven, die ervoor zorgen dat je in balans blijft en ziekte voorkomt.

Volgens de Ayurveda is ieder mens uniek en zijn voor iedere persoon andere regels van toepassing.

Voor de bovengenoemde klachten geeft Ayurveda hiervoor de Netra Basti behandeling ter preventie van de oog klachten en om het ongemak tijdens al heftige oog klachten te verzachten.

Lees hieronder verder wat de Ayurveda – Netra Basti – oog behandeling inhoud.

 

Netra Basti is een behandeling, die er op is gericht oog klachten te verlichten / te verhelpen.De ogen worden behandeld met warme (medicinale) Ghee, waarbij eerst een deegrand wordt aangelegd rondom de ogen en waar vervolgens de warme Ghee in wordt gegoten.

Ik geef daarna instructies de ogen ritmisch open en dicht te doen.

De behandeling verlicht vermoeide en pijnlijke ogen, helpt het gezichtsvermogen te herstellen en heeft een verjongend effect op de ogen omdat de eiwitten uit de Ghee de oogzenuw voeden.

Tevens wordt deze behandeling ingezet bij oog klachten zoals ooginfecties, verhoogde oogdruk- Glaucoom oog, traanvochtproblemen, wazig zicht, allergie, hooikoorts, etc.

Voor mensen die veel visuele concentratie behoeven (bijvoorbeeld veel achter computer/machines werken) kan deze behandeling ook preventief worden ingezet.

De behandeling wordt afgesloten door een halfuurtje met gesloten ogen te rusten, de duur van de gehele behandeling is 45 minuten.

Afhankelijk van de klacht dient de behandeling enige keren te worden herhaald.

Neem gerust contact op voor meer informatie of als je graag een afspraak voor een oog behandeling wilt maken.